top of page
Er is een witte achtergrond. Een wit hand houdt de binder zine vast. Deze heeft een zwarte kaft met een illustratie van trans lichamen op. Je ziet de titel BINDER ZINE.

Zine binders

Als trans persoon heb ik voor mijn mastectomie een aantal jaren een binder gedragen. Een binder is een genderhulpstuk om een plattere borstkas te bekomen en minder genderdysforie te ervaren. 

Vooral als groot en dikker persoon met grote borsten was het enorm moeilijk om een geschikte binder te vinden. 

Zoals over alles is er veel informatie op het internet te vinden over binden. Echter spraken sommige zaken elkaar tegen of was informatie niet volledig. Daarom creëerde ik deze zine. Om informatie, verhalen en ervaringen te bundelen en deze laagdrempelig aan te bieden. 

In deze zine vind je poëzie, illustraties, informatie, getuigenissen, foto's en meer. 

De zine is aan te kopen via Etsy of via direct contact met mezelf. 

Zine kwetsbare kwiers

Er liggen twee zines op een houten tafel. De kaft van de zines is zacht paars en je ziet illustarties van kleine gekleurde mensjes. Er staat de titel Kwetsbare Kwiers Zine.

Dat LGBTQIA+ personen vaak een slechtere mentale gezondheid hebben, is geen nieuws. Echter ook in mentale hulpverlening zoals psychiatrieën of bij therapeuten merken we dat hulpverleners niet de juiste tools hebben om ons de juiste hulpverlening aan te bieden. Zo worden we vaak nog misgenderd, weet men niet waar een non-binair persoon in de kamerverdeling past, wordt polyamorie nog vaak als promiscuïteit gezien etc. 

In deze zine vertellen mensen hun verhalen, positieve en negatieve. In vorm van getuigenissen, poëzie, illustratie en andere uitlaatkleppen. 

Ik raad mensen aan de zine te lezen op een moment dat je je stabiel en goed voelt. sommige verhalen kunnen heftige emoties oproepen. 

De zine is aan te kopen via Etsy of via direct contact met mezelf. 

Zine queer rouw

In 2022 verloor ik mijn partner aan een overdosis. Het was moeilijk om met mensen te praten en vond geen representatie in de klassieke verhalen over rouw. Ik bevond me namelijk in een polyamoreuze en queer relatie. Niet het standaard verhaal dat je in de media of in boeken terugvindt. 

Ik ontdekte dat de intersectie tussen rouwen en queer identiteit vrij specifiek is. Dus ben ik op zoek naar meer verhalen van queer mensen die rouwen. 

De zine zal begin 2024 in druk gaan. Indien je graag nog een bijdrage levert, vind je hier de open call: 

Ik maak een zine over de intersectie queer identiteit en rouw. Zoals mijn vorige zines zal het een verzameling zijn van teksten, poëzie, illustraties, etc. Je kan zelf invullen wat queer rouw voor jou betekent. Stuur me een berichtje als je graag iets bijdraagt!

De achtergrond is een foto van herfstig weer en velden. Daarover staat een tekstkader met witte achtergrond en zwarte letter met de oproep die hiernaast in tekst staat.
bottom of page